Moc vás všechny srdečně zdravím, jsem nesmírně šťastná, že tu mohu s vámi být! A velice mi pomáhá sdílení vás všech. ❤️
Co se týče emočních otisků, mám pocit, že letošní rok je v tom pro mě takový zlomový. V minulém roce jsem své emoční otisky prozkoumávala, hodně jsem se nořila do svých hlubin, strachů, do jejich příčin…bylo to pro mě moc důležité, zároveň mám pocit, že čím víc jsem je otevírala, tím mi bylo hůř a cítila jsem je i v přítomnosti, všechno se to vyplavilo (strachy z opuštění, oddálení, odmítnutí, porovnávání se, stud…) i v místech, kde bych to nečekala. Bylo to dost bolavé a plačtivé období. Jezdila jsem na spoustu seminářů a terapií…Letos to je nahoru dolů a řekla bych, že to vygradovalo někdy v létě, kdy jsem do toho opět spadla, byla jsem ve velkém tlaku na sebe, na okolí, v pocitech viny a splašených myšlenkách, sebekontrole a sevření… v tu chvíli jsem přemýšlela nad tím, jestli to nemám řešit léky, bylo to strašně vyčerpávající a měla jsem výčitky, že to i ty vztahy a lidi kolem unavuje, nebaví se mnou a odejdou…a možná to právě v tu chvíli, kdy jsem byla opravdu hluboko v tom, plně jsem si dovolila to prožít a vnímat to, potkat se tím (Napsala jsem si ty pocity úplně upřímně do deníku), pomalu to začalo povolovat.
Jako bych se jich pustila a řekla jsem si, že toto už nechci.
Přestala jsem jezdit na semináře, začala jsem brát CBD olej, chodit více do přírody, trávit více času s rodinou, přáteli, tančit, i být sama v tichu… moc mi pomáhá Peťulka Anežka svými vhledy, svou obrovskou podporou, přijetím a otevřením novým úhlům pohledu… je velká úleva cítit ten vnitřní klid, co teď cítím čím dál častěji. Zažívání občas ten krásný stav, kdy se cítím být v srdci a vnímat z něj.
Začínají se mi proměňovat vztahy, jakoby postupně ty emoční otisky strachu z nich odcházely, ale občas se objeví. Mám ale větší nadhled než dřív, neberu si to až tolik osobně, nemám v sobě takové lpění na ujišťování, což dřív bylo pořád.
Co mi pomáhá se uvolnit z toho sevření…velmi mi pomáhá jít s naší fenkou Bertičkou osamotě, bez mobilu do přírody, do lesa, do skal, sednout si na nějakém krásném a klidném místě a jen tak být se sebou, dýchat a třeba si psát deník. Nebo jen tak být a vrátit pozornost do sebe. Také mi pomáhá tvořit, kdy se cítím být v přítomnosti, v takovém tom “flow”. Určitě i ty CBD kapičky a esence. Řekla bych, že vrátit se k sobě a sytit sama sebe, doplnit své zdroje… protože jinak stále po někom něco požaduji – přijetí, lásku, pozornost, pochopení… Prožívám teď občas, jaké to je dát si to sama. Také mi pomáhá o tom mluvit s někým, u koho cítím, že mě chápe a nějak nehodnotí. Přiznat to, jak to zrovna mám a cítím, nesnažit se to skrývat, zeptat se… A dost mi pomáhají otázky srdce. 💖 Jsem Anežce Peťulce moc vděčná.
Někdy to ale nezvládnu a sklouznu zpět, hlavně si těch různých pocitů viny nebo přílišného přemýšlení, a pomůže mi mnohdy čokoláda…
Jejda, to jsem se rozepsala 😀 moc děkuji za možnost sdílet! A přeji Vám všem krásný podzimní den 🍂🌟🍀